Yhdenvertaisuuden edistäminen on myös kunnan asia. Olen iloinnut siitä, että Helsinki liputtaa sateenkaarilipuin pride-viikolla. Kaupungintalon saloissa liehuu sateenkaariliput ja tänä kesänä kaupungintalolla on Pride-viikon tapahtumia. Helsingin tavoitteena on, että palvelut toimivat kaikenlaisille ihmisille tasa-arvoisesti ja työpaikoilla sekä kouluissa osataan kohdata jokainen ihminen sellaisena kuin hän on.
Nuoret vielä hakevat omaa identiteettiään ja toisaalta maailma voi osalla näyttäytyä vielä kovin mustavalkoisena. On tärkeää, että Helsingissä on nyt avattu sateenkaareva nuorisotalo. On tärkeää, että on paikka, jossa kokee olonsa turvalliseksi juuri sellaisena kuin on. Tämä tunne pitäisi kuitenkin syntyä kaikkialla, ei vain erikseen määritellyissä tiloissa. Yhdenvertaisuusohjelmia tehdään kaupungin työpaikoilla ja oppilaitoksissa ja pikkuhiljaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja kaikkien kaupunkilaisten yhdenvertaisuus toivottavasti paranee, kun tieto ja osaaminen lisääntyy. Tarvittaisiin paljon enemmän myös esimerkiksi kasvatus-, terveys- ja sosiaalipuolen henkilöstön koulutusta, jotta erilaisten ihmisten ymmärrys vahvistuu. Tiedolla ja tiedostamalla kuljemme kohti yhdenvertaisuutta.
Linkkaan tähän myös sateenkaarinuorten toiminnasta kertovan sivuston sekä tietoa kaupungin yhdenvertaisuuden edistämisestä. Niitä kohti toivottavasti edetään myös seuraavan valtuustokauden ajan.
Tänään tulin Narinkkatorin vaalikontilla piipahtamaan kampanjapäivän päätteeksi. Osa nuoremmista vihreiden ehdokkaista oli värittänyt Narinkkatorille katuliiduilla sateenkaarenvärein suojatien. Toivon, että kaupungissamme jokainen voisi kuvitella kulkevansa sateenkaarenväristä suojatietä pitkin siellä, missä liikkuu.