Kaikissa kouluissa on käynnissä taas jokavuotinen haaveilu oppikirjoista. Meillä olisi tarjolla laadukkaita ja opetussuunnitelman mukaisia, oppimista tukevia materiaaleja, mutta niitä on hyvin harvoin mahdollista hankkia. Opettajien työhön ei itse asiassa edes kuulu oppimateriaalin tekeminen, mutta käytännön pakon edessä tähän on päädytty. Moni lapsi ja nuori hyötyisi siitä, että heillä olisi tehtäväkirjat käytössä. Tehtäväkirjat ovat hyvin ja monipuolisesti suunniteltuja nykyään ja niiden avulla olisi mahdollista vahvistaa perustaitoja ja toisaalta eriyttää ylös- ja alaspäin oppilaalle parhaiten sopivien tehtävien avulla. Nyt olisi aika lopettaa säästäminen laadukkaista opetusmateriaaleista ja varmistaa, että oppilailla on mahdollista käyttää materiaalia, jonka avulla oppimista ja perustaitojen vahvistamista on mahdollista monipuolisin keinoin tukea.
Tällä videolla puhun koulujen opetusmateriaaleista.